Half-ontdooide
Kipfilets à
Injecteren 50% vloeistof à Tumbelen,Rusten, Frituren,Garen,Vriezen à
“Gebraden?Kipfilet?”
Additieven in voedingsmiddelen
Op het
gebied van “schoon” voedsel met een hoge voedingswaarde, hebben wij
de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar het effect van additieven in
voedingsmiddelen.
Additieven
voor voedingsmiddelen hebben allemaal een E-nummer waarmee wordt aangegeven dat
het additief, tot een bepaalde hoeveelheid, veilig kan worden toegevoegd aan
voedingsmiddelen.
In
grote lijnen kunnen additieven worden ingedeeld in de categorieën;
Natuurlijk, Natuur Identiek, en Synthetisch.
De
meeste bijwerkingen worden gesignaleerd bij synthetische additieven
Gehanteerde definitie voor
levensmiddelenadditieven (E-nummers)
(Bron: Dr. J. Kamsteeg
“E=eetbaar?”)
Levensmiddelenadditieven zijn ingrediënten van
een eet- of drinkwaar, kortweg voedingsmiddelen. Ze worden
als volgt gedefinieerd: alle stoffen met of zonder voedingswaarde die op zichzelf
gewoonlijk niet als voedsel worden geconsumeerd en gewoonlijk niet als
kenmerkend voedselingrediënt worden gebruikt, en die om technische redenen
bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken,
vervoeren of opslaan van eet- of drinkwaren opzettelijk
daaraan worden toegevoegd, met als gevolg, of redelijkerwijs te verwachten
gevolg, dat de stoffen zelf, dan wel de derivaten ervan, direct of
indirect een bestanddeel van die eet- of drinkwaren worden.
Echter, bepaalde consumenten reageren op bepaalde
additieven met een overgevoeligheidsreactie waardoor zij last krijgen van een
overreactie door hun lichaam.
Hiermee is niet gezegd dat een additief slecht of
ongezond is maar sommige mensen reageren nu eenmaal anders op additieven dan
anderen.
De een drinkt 10 koppen koffie per dag en voelt zich
daar goed bij en de ander krijgt al last na een 2e kop koffie.
Gesignaleerde lichamelijke reacties op additieven zijn
heel divers, zoals;
Hyperactiviteit, Maag- & Darmstoornissen, Darmkrampen, Diarree,
Eczeem, Huiduitslag, Astma, Migraine, Misselijkheid, Duizeligheid,
Hartkloppingen, Jeuk, etc.
Aangevuld met literatuurstudies hebben wij onze kennis
vastgelegd in een databank.
Heeft u
na het eten last van bijwerkingen, onder andere zoals hierboven genoemd?
Neem contact
met ons op en wij helpen u graag bij het nagaan welke additief (E-nummer) daar
mogelijk als oorzaak voor kan worden aangemerkt, zodat u dit additief in de
toekomst kunt vermijden.
Vul hiervoor het contactformulier
op deze site in, wij nemen dan binnen enkele dagen contact met u op.