Analysemethode voor objectief
vaststellen van de integrale kwaliteit van maaltijden en individuele gerechten.
Verschillende aanbieders kunnen met elkaar worden vergeleken.
Voor Zorginstellingen,
Maaltijdproducenten, Gemeenten (WMO) en SWO’s.
Weet wàt
uw Gast eet!!
Met de Food Quality ScanÓ alle kwaliteitsaspecten helder in één Kwaliteitslabel.
Waardeer de integrale
kwaliteit van uw maaltijden.
Kwaliteitslabel wordt toegekend door Food Quality
Research
U stuurt ons uw Productspecificatie(s).
Wij analyseren de gegevens en kennen een
kwaliteitslabel
toe dat u kunt gebruiken in uw externe communicatie.
Nemen bij uw organisatie kosten voor
“verrijkte voedingsproducten” ook toe?
U serveert uw cliënten/consumenten dagelijks een
smakelijke warme maaltijd, binnen het beschikbare budget.
Maar is
deze maaltijd ook gezond van samenstelling met voldoende voedingswaarde?
Zijn de
gerechten van voldoende culinair niveau?
Hoe zit
het met de aanwezigheid van additieven (E-nummers) en de mogelijke bijwerkingen voor uw categorie cliënten/consumenten ?
Krijgt
u voldoende (voedings) waarde voor uw geld?
U kunt zich de volgende vragen stellen;
Ä Willen wij
ondervoeding voorkomen door maximale voedingswaarde in onze maaltijden?
Ä Voldoet het
aanbod aan de Richtlijnen Voedselkeuze van het Voedingscentrum?
Ä Is de
voedingswaarde van conveniënt producten wel zo hoogwaardig als wij willen?
Ä Zijn
conveniënt grondstoffen wel zo “schoon” als goed is voor onze
cliënten/consumenten?
Ä Willen wij
overreacties op additieven door onze cliënten/consumenten voorkomen?
Ä Hebben wij
allergenen, die voorkomen in grondstoffen en gerechten, voldoende in beeld?
Laat de Food Quality ScanÓ uitvoeren en u krijgt antwoord op deze vragen!
Onvolwaardige voeding over een langere periode kan, op
termijn, leiden tot substantiële stijging van de zorgkosten.
Wanneer u het integrale kwaliteitsniveau van
maaltijden objectief wilt bepalen dan geeft een professionele waardering door
een externe partij het meest betrouwbare resultaat.
Vraag de slager zijn eigen vlees te keuren en de
waardering is op zijn minst subjectief.
Analyseren
en inzichtelijk maken van de geleverde kwaliteit is een effectieve manier om uw
maaltijdproductie, of van externe producenten, te waarderen. Op basis van de
resultaten kunt u vaststellen in hoeverre de geleverde kwaliteit voldoet aan
het door u gewenste niveau en in relatie tot de prijsstelling.
De rapportage ondersteunt u bij
het maken van een verantwoorde keuze en bij het omschrijven van de
kwaliteitscriteria in een S.L.A.
Food Quality Research (onderdeel van Facility
Solutions b.v.) heeft op het gebied van
“schoon” en gezond voedsel meer dan 10 jaar onderzoek gedaan naar
voedingswaarde en gesignaleerde
bijwerkingen van toegevoegde additieven (E-nummers) in voedingsmiddelen. Ervaringen in de
voedingsmiddelenindustrie, bij maaltijdproducenten, catering en zorgsector
zijn, aangevuld met literatuurstudies, omgezet in een waarderingsmethode onder
de naam Food Quality
ScanÓ
De uitgangspunten en
methode van de Food Quality ScanÓ zijn
ter toetsing voorgelegd aan o.a. Universiteit Gent, Universiteit Wageningen,
Voedingscentrum, Diëtistenvereniging en Stichting de Mooie Maaltijd. Opmerkingen en aanvullingen zijn verwerkt in de
definitieve versie.
Behalve
voor Zorginstellingen en Maaltijdproducenten
is de Food Quality
ScanÓ toepasbaar voor Gemeentelijke organisaties (WMO) en SWO’s die
zorg dragen voor inkoop van maaltijden voor thuiswonende ouderen. Vooral bij
vergelijking van diverse maaltijdproducenten is deze methode zeer effectief.
Graag voeren wij een Food Quality
ScanÓ uit voor uw organisatie
om uw situatie helder en overzichtelijk in
beeld te brengen.
Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op voor het plannen van een afspraak.
Met behulp van anonieme gegevens uit eerder
uitgevoerde analyses met de Food Quality ScanÓ geven wij u
een goed beeld van de resultaten die u uit de scan mag verwachten, en de vorm
waarin dit wordt gepresenteerd.