voor
Zorginstellingen met een eigen productiekeuken.
Zijn de
productiekosten van uw maaltijden te hoog?
Inventariseer uw productieproces, -kosten en -faciliteiten!
Wanneer
de kosten van een eigen productiekeuken niet meer passen binnen de budgetruimte
dan wordt bij veel instellingen de maaltijdproductie uitbesteed.
Facility
Solutions is van mening dat het zeer waardevol kan zijn om uw bestaande
productieproces volledig te inventariseren voordat u tot uitbesteding over
gaat.
Het
sluiten van een eigen productiekeuken heeft vergaande consequenties en een weg
terug is bijna onmogelijk of zeer kostbaar.
Wanneer
uw eigen productiekeuken onvoldoende marktconform (kwaliteit & prijs)
presteert dan biedt een volledige inventarisatie inzicht in de mogelijke
oorzaken.
In veel
situaties is het mogelijk om het productieproces en de maaltijdkosten 10% - 30%
efficiënter te organiseren, kwaliteit te verhogen en kosten te reduceren.
Met de
resultaten van een volledige inventarisatie en analyse heeft u de beschikking
over actuele “nulmeting” en een overzicht van de deelprocessen. Bij
uitbesteding kunt u nauwkeurig bepalen welke deelprocessen u uitbesteedt en
tegen welke kosten. Vervolgens wordt ook duidelijk welke deelprocessen nog voor
rekening en verantwoording blijven van de interne organisatie.
Inventarisatie & Analyse
productie efficiency.
Facility
Solutions heeft al, voor een tiental,
productiekeukens deze volledige inventarisatie uitgevoerd.
Hiervoor maken wij een analyse van de volgende
productieaspecten;
Ä
Locatiekenmerken,
Ä
Aanwezigheid
en kwalificatie van productieapparatuur,
Ä
Productievolume
en catering activiteiten,
Ä
Personele
bezetting en roosteranalyse,
Ä
Versheidsniveau
van gerechten en gebruik conveniënt,
Ä
Efficiency
van productieproces en
productiemethode,
Ä
Hygiënisch
niveau van proces en ruimten,
Ä
Kostprijs
van Eten & Drinken.
Graag zijn wij ook uw organisatie van dienst.
Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op voor het plannen van een
afspraak.